Ενημερωτικό δελτίο Επιμελητηρίου Λέσβου

Διαδικτυακή πλατφόρμα "Access2Markets"

09/03/2021

Διαδικτυακή πλατφόρμα  "Access2Markets"

 

Το Επιμελητήριο Λέσβου σε συνεργασία με την Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτής του ΕΛΚ, κα Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου σας ενημερώνουν για την νέα διαδικτυακή πλατφόρμα της Γενικής Διεύθυνσης Εμπορίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τίτλο "Access2Markets".

 

Η Access2Markets είναι ένα πολύτιμο εργαλείο που έχει σκοπό να βοηθήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να εκμεταλλευτούν το δίκτυο εμπορικών συμφωνιών της Ε.Ε. και να αποκτήσουν την καλύτερη δυνατή πρόσβαση στις αγορές, στα προϊόντα και στα μέσα που χρειάζονται για να αναπτυχθούν και να παραμείνουν ανταγωνιστικές.

 

Στο Access2Markets οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν να βρουν όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν σχετικά με τους δασμούς, τους φόρους, τους κανόνες και τις απαιτήσεις που ισχύουν για τα προϊόντα σε όλες τις χώρες της ΕΕ, καθώς και σε 120 ακόμη αγορές ανά τον κόσμο. Επίσης, μπορούν να ενημερωθούν σχετικά με το τι προβλέπεται στις εμπορικές συμφωνίες της ΕΕ με τις τρίτες χώρες για να δουν σε ποια χώρα υπάρχει εξαγωγικό ενδιαφέρον ανάλογα την επιχείρηση.

 

Τέλος η Access2Markets λειτουργεί ως πύλη εισόδου για την υποβολή καταγγελιών σχετικά με αθέμιτες εμπορικές πρακτικές αλλά και για παραβιάσεις κατά την εφαρμογή των εμπορικών συμφωνιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τρίτες χώρες.

 

Η σχετική ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι https://trade.ec.europa.eu/access-to-markets/el/content

 

Ακολουθεί σχετικό ενημερωτικό βίντεο της Ευρωβουλευτή του ΕΛΚ και Αντιπροέδρου της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κας Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου.

https://youtu.be/SdUfXwhjg4M

 

Για περαιτέρω πληροφορίες ή εάν σας ενδιαφέρει η συμμετοχή σε διαδικτυακό σεμινάριο της Γενικής Διεύθυνσης Εμπορίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την χρήση της πλατφόρμας Access2Markets, μπορείτε να εκδηλώνετε ενδιαφέρον στο annamisel@asimakopoulou.gr

Back to Top