Νέα

Σειρά Επαφών της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Λέσβου με θέμα την Κατάργηση των Μειωμένων Συντελεστών Φ.Π.Α. στα Νησιά

23/11/2017

 

Σειρά επαφών πραγματοποίησε η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Λέσβου την Τρίτη 21 και την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017 στην Αθήνα με θέμα το αίτημα για τη διατήρηση των Μειωμένων Συντελεστών Φ.Π.Α. στα νησιά.


Συγκεκριμένα, την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου κ. Ευάγγελος Μυρσινιάς και ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου και Πρόεδρος της Ένωσης Φοροτεχνικών Λέσβου κ. Παναγιώτης Τατάκης καθώς και ο Πρόεδρος του Ε.Ο.Α.Ε.Ν. και μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Λέσβου, κ. Θρασύβουλος Καλογρίδης, είχαν συνάντηση εργασίας με την Υφυπουργό Οικονομικών κα Παπανάτσιου, όπου συζήτησαν μαζί της για την παραμονή των νησιών μας στους χαμηλούς συντελεστές Φ.Π.Α., ένα πάγιο αίτημα, των κατοίκων των νησιών.

Επιπλέον, παρουσίασαν εκτενώς τη Μελέτη που παραγγέλθηκε από το Επιμελητήριο Λέσβου σε συνεργασία με τα αντίστοιχα της Χίου και της Σάμου και εκπονήθηκε από το Ινστιτούτο Οικονομικών και Φορολογικών Μελετών, στην οποία αναλύονται οι επιπτώσεις από την κατάργηση των Μειωμένων Συντελεστών Φ.Π.Α στα νησιά, υπογραμμίζοντας ότι το αναμενόμενο δημοσιονομικό όφελος από την προκειμένη κατάργηση είναι μηδαμινό. Στην συνάντηση παρόντες ήταν οι Δήμαρχοι και εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων από τα νησιά Χίου και Σάμου.


Στη συνέχεια ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου συναντήθηκαν με εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών ομάδων, ζητώντας τους να στηρίξουν το αίτημα των κατοίκων των νησιών για παραμονή στους χαμηλούς συντελεστές Φ.Π.Α., καταθέτοντας ειδική τροπολογία ή ανάλογη νομοθετική ρύθμιση.

 

Back to Top