Νέα

Δελτίο Τύπου - Ανταποδοτικές Υπηρεσίες

06/10/2017

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ   HELLENIC REPUBLIC

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΛΕΣΒΟΥ    CHAMBER OF LESVOS

 

Δελτίο Τύπου

 

Την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου στην αίθουσα συνεδριάσεων«Ιωάννης Παυλακέλλης» του Επιμελητηρίου Λέσβου, παρουσιάστηκε από το Επιμελητήριο το «Πακέτο Ανταποδοτικών Υπηρεσιών» το οποίο προσφέρεται δωρεάν στις επιχειρήσεις και επαγγελματίες μέλη του.

Η παροχή των Υπηρεσιών αυτών εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιεί το Επιμελητήριο Λέσβου με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας των τοπικών επιχειρήσεων και της έμπρακτη στήριξης τους στην σύγχρονη δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Το «Πακέτο Ανταποδοτικών Υπηρεσιών» αφορά τρεις Ηλεκτρονικές Εφαρμογές, οι οποίες είναι ήδη εγκατεστημένες στην Ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Λέσβου, (http://www.lesvos-chamber.com/) χρήση των οποίων μπορεί να κάνει άμεσα το κάθε μέλος.

Οι Υπηρεσίες είναι οιεξής:

 • Η Ηλεκτρονική Αγορά – για τις Επιχειρήσεις Λιανικής – Χονδρικής πώλησης
 • Η Προβολή στον Ταξιδιωτικό Οδηγό www.Filoxeno.com – για τις Επιχειρήσεις Τουριστικού Ενδιαφέροντος
 • Ο Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

 

Αναλυτικότερα:

Α) Ηλεκτρονική Αγορά

Το Επιμελητήριο Λέσβου παρέχει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις μέλη του να συμμετάσχουν στο πανελλαδικό E-MALL (www.directmarket.gr).

Πρόκειται για μία πανελλαδική ηλεκτρονική αγορά, στην οποία οι επιχειρήσεις μπορούν να διαμορφώσουν και να διαχειριστούν το δικό τους ηλεκτρονικό κατάστημα.

Το πακέτο ανταποδοτικών υπηρεσιών προς τις επιχειρήσεις περιλαμβάνει:

 • Ηλεκτρονικό Ράφιγια προβολή και πλήρες σύστημα Ηλεκτρονικών Παραγγελιών (e-shop), το οποίο θα διαχειρίζεται αποκλειστικά, η ίδια η επιχείρηση.
 • Διαχείριση παραγγελιών σε απλό περιβάλλον,με δυνατότητα αποστολής ή μεταφοράς με ίδια μέσα, παραλαβής παραγγελίας από το κατάστημα, αντικαταβολής, αγοράς με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, κατάθεσης κα., με πρόσβαση και από κινητό ή tablet.
 • Ειδική Εφαρμογή Μεταφορικώνγια κάθε courier, μεταφορική ή ταχυδρομείο, με το οποίο συνεργάζεται η κάθε επιχείρηση, με ρυθμίσεις για τα κόστη συσκευασίας / συσκευασίας δώρου, εκκαθάρισης πιστωτικής, παράδοσης συγκεκριμένες ώρες ή Σάββατο, περιοχές και ζώνες ευθύνης και αποστολής από την επιχείρηση, δημιουργίας πολλών ζωνών για την Ελλάδα και το Εξωτερικό κα.
 • Δυνατότητα εξυπηρέτησης και των πελατών χονδρικής μιας επιχείρησης για παραγγελίες σε 24ώρη βάση.
 • Διασύνδεση όλων των προϊόντων μέσω αρχείου XML για e-shop που λειτουργούν ήδη, με αυτόματο τακτικό ανέβασμα όλων των προϊόντων

 

Β) Ταξιδιωτικός ΟδηγόςFiloxeno.com

Το ΕπιμελητήριοΛέσβουσυνεργάζεται με τοFiloxeno.com,τον μεγαλύτερο Ελληνικό Ταξιδιωτικό Οδηγό που υποστηρίζεται από τα Ελληνικά Επιμελητήρια και που προβάλει περισσότερες από 23.000 τουριστικές επιχειρήσεις σε 9 γλώσσες και προσφέρει Δωρεάνκαταχώρηση και Δωρεάνonline κρατήσεις στα Καταλύματακαι Ξενοδοχεία μέσωτης εφαρμογής Bookoncloud.com αλλά και Δωρεάν πωλήσεις τοπικών προϊόντων για τις επιχειρήσεις λιανικής.

 Προβάλλονται όλες οι επιχειρήσεις του Τουρισμού: Καταλύματα, Ξενοδοχεία, Αγροτουριστικά,Επιχειρήσεις Εστίασης/Διασκέδασης (Εστιατόρια, Ταβέρνες, Καφετέριες, Clubs, κ.ά.). Επιχειρήσεις Ενοικίασης (αυτοκινήτων, μηχανών, σκαφών). Επιπλέον: Τουριστικά Πρακτορεία –Τουριστικά Γραφεία. Επιχειρήσεις με Δραστηριότητες (ιστιοπλοΐα, αναρρίχηση, πεζοπορία, ιππασία κλπ). Επιχειρήσεις με Τοπικά ή Παραδοσιακά προϊόντα αλλά και άλλες επιχειρήσεις της Τοπικής Αγοράς.

Ιδιαίτερα οι Επιχειρήσεις διαμονής μπορούν να συμμετέχουν και σε ένα ενιαίο και αυτοδιαχειριζόμενο Σύστημα Ηλεκτρονικών Κρατήσεων (on-linebooking) με πολλές δυνατότητες, εύκολη ενσωμάτωση στην ιστοσελίδα της επιχείρησης και ChannelManager.

Ενώ για επιχειρήσεις πώλησης προϊόντων δίνεται η δυνατότητα ηλεκτρονικών πωλήσεων και μέσα από την κατηγορία Τοπική Αγορά του Filoxeno μέσω δωρεάν ταυτόχρονης καταχώρησης στη Πανελλαδική Ηλεκτρονική Αγορά www.directmarket.gr.

Ειδικά η εφαρμογή BookOnCloud που είναι εγκατεστημένη και στο www.filoxeno.com προσφέρει επιπλέον:

 • Διασυνδεσιμότητα με μεγάλα Διεθνή Κανάλια και Πλατφόρμες Τουρισμού. 
 • Διασυνδεσιμότητα με Ελληνικά και Ξένα Τουριστικά Πρακτορεία και Γραφεία  μέσω της Β2Β πλατφόρμας B2B-BookonCloud.
 • Online Booking και Interactive Booking μεδιαπραγματεύσεις
 • Πληρωμές με πιστωτική κ.ά.
 • Διαχείριση πελατών, δωματίων και κρατήσεων
 • Ενιαίο Πλάνο κρατήσεων και πρόσβαση στην εφαρμογή από κινητό ή tablet.

 

 Γ) Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Μέσα από την έγκυρη ενημέρωση του Online Συμβούλου του Επιχειρηματία οι Επιχειρήσεις λαμβάνουν όλη τη σημαντική πληροφόρηση που βρίσκεται στην επικαιρότητα. Από τη θεματική βιβλιοθήκη ένας επιχειρηματίας ή μια επιχείρηση, μπορεί νααντλεί όλη τη νομική, φορολογική, λογιστική πληροφόρησηπροκειμένου να ανοίξει μια επιχείρηση, να μεταβιβάσει μια επιχείρησηή να βρει πηγές χρηματοδότησης, ενδιαφέρουσες πράσινεςτεχνολογίες ή κλαδικές εκθέσεις  κ.ά, ενώ παρέχονται καιυπηρεσίες online Συμβουλευτικής, καθώς δίνεται η δυνατότητα υποβολής εξατομικευμένων ερωτημάτων (επώνυμα ή ανώνυμα) τα οποία θα δίδεται απάντηση εντός μερικών εικοσιτετραώρων.

Οι προσφερόμενες υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν για τα μέλη του Επιμελητηρίου. Δεν απαιτείται υποδομή από τις επιχειρήσεις και δεν υπάρχουν περιορισμοί στον αριθμό προϊόντων, φωτογραφιών, κειμένων και οποιουδήποτε άλλου πληροφοριακού υλικού θέλει να ανεβάσει η κάθε επιχείρηση. Παρέχεται πλήρης εξ αποστάσεως εκπαίδευση στους χρήστες, εκπαιδευτικό υλικό για την εύκολη εκμάθηση και διαρκής υποστήριξη.

Το Επιμελητήριο Λέσβου θα συνεχίσει τις δράσεις δημοσιότητας και προβολής του «Πακέτου Ανταποδοτικών Υπηρεσιών» προς τις επιχειρήσεις και επαγγελματίες μέλη του. Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση μπορείτε να απευθύνεστε στο Επιμελητήριο.

Μυτιλήνη, 5 Οκτωβρίου 2017

Π. Κουντουριώτη 71, 81100  Μυτιλήνη                                Tel:  +30 2251 0 28431/28564/29217

P. Kountourioti 71, 81100 Mytilene                      Fax: +30 2251 0 23275  

http://lesvos-chamber.com                   e-mail :chamber@les.forthnet.gr

Back to Top